#OppiminenNYT

Tämä sivusto koskee mennyttä tapahtumaa. Klikkaa uudelle #OppiminenNYT-sivulle: www.oppiminennyt.fi.

on6 Moderni oppimisympäristö esitetiin ensimmäistä kertaa NET Forum -tapahtumassa – osastolla kuudesluokkalaiset opiskelivat uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Lue osastoon liittyvät blogitekstit:
Tekeekö uusi OPS kaikista ”kympin oppilaita”? (Tilassa Oy)
Miten teknologia tukee uuden OPSin toteuttamista?
Maailma muuttuu – oppiminen jatkuu (Edita Publishing Oy / Educode)

NetForum-visualization2

Miten tuetaan uuden opetussuunnitelman laaja-alaisia tavoitteita ja annetaan oppilaille vapaus rakentaa tietoa itselleen merkityksillä tavoilla, mielekkäästi ja merkityksellisesti? NET Forumiin 15.-16.9. rakentuvassa viiden yhteistyökumppanin kesken kehitetyssä #OppiminenNYT -oppimisympäristössä yhdistyvät uuden opetussuunnitelman pedagogiset edellytykset, uudet oppimistavat ja tekemisen ilo.

Messuosastolla pääroolissa ovat oppilaat, jotka rakentavat yhteisöllisesti tietoa hyödyntäen tiloja sekä uusimpia tapoja oppia. Kuudesluokkalaiset opiskelevat kahden päivän ajan osastolla yrittäjyyttä itseohjautuvasti, selvittäen, mikä merkitys messuilla ja sen ulkopuolisilla yrityksillä on yritysmaailmalle sekä heille itselleen omia tulevaisuuden työllisyysmahdollisuuksiaan ajatellen. Messukävijät voivat kulkea tilassa vapaasti, kysyä, havainnoida ja sekä napata parhaat vinkit toteutetusta kokonaisuudesta opetukseen. Elämyksellinen #OppiminenNYT-osasto vastaanottaa vieraat heti pääsisäänkäynnin jälkeen, ja on auki koko messujen ajan.

OHJELMA

Näet osastolla yrittäjien haastatteluja Skypellä, puhelimitse ja osastoilla livenä. Näet myös, miten oppijat tuottavat  oppimansa asiat luokan yhteiseen sähköiseen OneNote-vihkoon. Voit seurata sähköiseen vihkoon syntyneitä tuotoksia osaston seinältä. Oppijoiden laaja-alaiset osaamisen taidot,  Työelätaidot ja Yrittäjyys, Digitaidot ja Tiimityötaidot kehittyvät.

Tule seuraamaan esimerkiksi näitä Skype-haastatteluja:

Torstaina 15.9.
Klo 12:30 Kehitysjohtaja Mikko Setälä, Rovio
◾Angry Birds -elokuvan synty
Klo 15:00 Yrittäjä Anniina Isokangas, PaaPii Design Oy
◾Kankaisiin ja naisten ja lasten persoonallisiin vaatteisiin erikoistunut verkkokauppa
Perjantaina 16.9.
Klo 10:45 Markkinointiviestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi, Lappset

Keskustele sosiaalisessa mediassa:
#OppiminenNYT
#NETforum

Moderni oppimisympäristö sisältää Microsoftin opetusteknologiaratkaisut (mukaan lukien mm. Office 365, OneNote ja Microsoft pilvipalvelut), Lenovon opetustilan ICT-teknologian (mukaan lukien Lenovo LAN School luokanhallintaratkaisun, älypuhelimet, tabletit, kannettavat ja palvelimet), Lekolar-Printel Oy:n muuntojoustavat opetustilaratkaisut (mm. kalusteet, sisustaminen ja opetusvälineet), Tilassa Oy:n pedagogiseen oppimisprosessiin pohjautuvan tila- ja sisustussuunnittelun  sekä Educoden osaamis- ja koulutuspalvelut sekä konsultointi- ja kehittämispalvelut opettajille, rehtoreille ja sivistystoimen johdolle.

Lisäksi Perjantaina 16.9. Klo 14.00 Kati Tiaisen puheenvuoro: Oppimisen muutos ja digitalisaatio

kati-quote

Lue lisää osastosta 
Tiedustelut osaston kokonaisuudesta: juha.merinen@smartinternationalization.fi

OppiminenNYT_NetForum2016_1200px_fin

NET Forum Finland on opetusalan kohtaamispaikka, jossa keskiössä on opettajuus, oppiminen ja teknologia nyt sekä tulevaisuudessa. Tapahtuman kotisivut

Hanki maksuton näyttelylippu täältä.
Seminaareihin osallistuminen on maksullista.
Seminaarilippujen hinnat:
1 Päivä: 70€ +alv.
2 Päivää: 130 € +alv.
Hanki liput

Aukioloajat:
To 15.9.2016 Klo 12-18
Pe 16.9.2016 Klo 10-16

Wanha Satama:
Pikku Satamankatu 3
00160 Helsinki
www.wanhasatama.com

#OppiminenNYT – toimijat

Lenovo on maailman suurin PC-tietokoneiden valmistaja ja johtava toimittaja teknologiatuotteille palvelinratkaisuista aina älypuhelimiin ja puettavaan elektroniikkaan saakka. Lenovo on innovatiivinen yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi uudenlaisia, laadukkaita ja luotettavia teknologiatuotteita sekä korkeatasoisia palveluita, jotka tarjoavat asiakkaille entistäkin kehittyneempiä ratkaisuja tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi maailmanlaajuisesti. Lenovon maailmanlaajuisia opetussektorin teknologiakumppaneita (myös Suomessa) ovat mm. Intel, Microsoft ja Google. Opetussektori on Lenovon liiketoiminnan strateginen panostuskohde sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Lisätietoja: http://solutions.lenovo.com/k-12-education/.

Yhteystiedot: Juhani Suhonen, Sales Director, Public Sector, 040 356 8010, jsuhonen@lenovo.com

Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Microsoft luo luokkahuoneeseen osallistavia kokemuksia, jotka innostavat elinikäiseen oppimiseen ja tukevat elämäntaitojen kehitystä sekä auttavat opettajia kannustamaan oppilaita löytämään omat kiinnostuksen kohteensa. Lisätietoja: https://www.microsoft.com/fi-fi/education/.

Yhteystiedot: Petri Elsilä, Yksikön johtaja, Oppilaitostiimi, 0504478744, petri.elsila@microsoft.com

Lekolar-Printel Oy on koulujen oppimisympäristöjen asiantunteva toteuttaja. Tuomme ideoita viihtyisiin ja oppimisen iloa lisääviin oppimisympäristöihin. Meillä on laaja tuotevalikoima, parhaat työkalut, ratkaisut ja välineet. Meillä on useiden vuosien kokemus vaativista kouluprojektitoimituksista erilaisten oppimisympäristöjen kalustamisen sekä oppiainekohtaisten opetusvälineiden osalta. Oppimisympäristöjen toteutuksessa on lähtökohtana käyttäjälähtöinen suunnittelu, jossa huomioidaan pedagogia ja ICT-ratkaisut.  Toteutamme ja kehitämme innovatiivista Future Ready Learning Environment – konseptia yhteistyössä kumppaniemme Lenovon, Microsoftin, Tilassa Oy:n ja Educoden kanssa. Lisätietoja: https://www.lekolar.fi/

Yhteystiedot: Riku Kytösalmi, Myyntijohtaja, 0400 660 002,  riku.kytosalmi@lekolar.fi

Tilassa Oy on muotoilutoimisto, joka suunnittelee elämyksellisiä ja innovatiivisuutta tukevia oppimisympäristöjä. Tilassa Oy:n asiakkailla oppiminen, tiedon jakaminen ja uuden tiedon luominen ovat toiminnan ytimessä. Suunnitteluprosessi on aina osallistava, jonka ansiosta ratkaisut tukevat aidosti asiakkaan toimintaa ja tavoitteita. Prosessissa ja suunnittelussa hyödynnetään palvelumuotoilusta tuttuja yhteissuunnittelun metodeja. Lisätietoja: http://tilassa.fi/

Yhteystiedot: Riikka Juvonen, Toimitusjohtaja, osakas, 050 303 778, riikka.juvonen@tilassa.fi

Educoden asiantuntijatiimi on erikoistunut opetusalan henkilöstön kehittämiseen. Tuotamme osaamisen ja oppimisen edistämiseen tähtääviä koulutus-, konsultointi- ja kehittämispalveluja sekä niihin liittyviä tuki- ja lisäpalveluja. Educode on vuodesta 2010 lähtien jatkanut Opetusalan koulutuskeskus Opekon toimintaa ja vuonna 2015 Educodesta tuli osa Nordic Morning konserniin kuuluvaa Edita Publishing Oy:ta.  Educoden tavoitteena on tukea opetusalan organisaatioiden ja työyhteisöjen kehittämistä, laajentaa ja syventää henkilöstön osaamista, työmotivaatiota ja hyvinvointia. Koulutustemme avulla saat konkreettisia työkaluja ja tukea uuden toimintakulttuurin, pedagogiikan ja digitalisaation haltuunottamiseen omassa työyhteisössäsi. Lisätietoja: http://www.educode.fi/

Yhteystiedot: Iiris Peura, Kehityspäällikkö, oppimisratkaisut, 040 842 5036, iiris.peura@edita.fi