Kun oppilaat antiikin Kreikan rakensivat

”Tutustutaanpa seuraavaksi antiikin historiaan!”

Aiheuttaako tämä oppilaissasi kyllästyneitä huokauksia vai innostunutta odotusta?

Mitäpä jos pääsisitte liikkumaan antiikin Kreikan maisemissa? Eksyisitte rakentamiinne labyrintteihin, rakentaisitte aidon antiikin Kreikan kylän ja viljelisitte maata sen ympärillä.

Torkinmäen koulussa 5 A -luokan oppilaat rakensivat antiikin Kreikkaa Minecraftilla. Oppilaiden oli ensin kerättävä kunnioitettava määrä tietoa rakennuskohteistaan ja niiden käyttötavoista, jotta ne voitiin toteuttaa 3D-palikoilla pelimaailmaan koettaviksi ja tutustuttaviksi. Kirjoista ja netistä kerättyä tietoa oli osattava soveltaa, ennen kuin maailma saatiin rakennetuksi.

Innostus ei loppunut tähän. He olivat mukana rakentamassa Minecraftilla myös Suomi 100 -maailman, jossa on mm. villkkuva Tankarin majakka.

Kuuntele alla oleva opettaja Piia Martikaisen haastattelu, kuinka uudenlainen retki antiikin historiaan saatiin toteutetuksi.  Piialta kysyttiin myös, miksi hän halusi kokeilla Minecraftia opetuksessa ja miten pelimaailman rakentaminen erosi perinteisestä opetuksesta.

Mikä kiinnostuit ja haluat itsekin kokeilla maailmojen rakentamista, matkaan pääsee täältä: https://education.minecraft.net/

Lue myös Minecraft: Education Editionin uusista ominaisuuksista.

 

One comment

Vastaa