Microsoft Teamsin uudet luokkaominaisuudet ja Microsoft Classroom Preview

Tiistaina kerrottiin, että Microsoft Teamsiin on tulossa uusia luokkaominaisuuksia. Luokan/kurssin Teams-tilassa voi keskustella, jakaa materiaaleja, julkaista tiedotteita, antaa oppilaille tehtäviä, käyttää luokan Onenote-muistikirjaa, luoda pienryhmätiloja sekä tehdä kyselyitä. Lisäksi Teamsiin on integroitu opetussovelluksia, esimerkkeinä Kahoot! ja Canvas.

Nykyisen Microsoft Classroom Preview’n käyttö loppuu 31.7.2017, ja uusien Microsoft Classroom Preview -kokeilujen rekisteröinti on päättynyt. Jos Microsoft Class Preview on teillä käytössä, niin lukekaa myös tiedotteet Office 365:n hallintaportaalin viestikeskuksesta.

Microsoft School Data Sync (SDS) julkaistiin tammikuussa 2017. SDS:llä voidaan viedä koulu-, luokka/kurssi-, oppilas- ja opettajatietoja Azure AD:hen ja Office 365:en. Myös Intune for Education hyödyntää SDS:n viemiä tietoja. Blogistamme löytyy kirjoitus SDS:n käytöstä Primuksen kanssa, ja Enter SystemSolutionsilla on SDS:ää hyödyntävä Ruutuvihko-palvelu.

Yhteenveto ja suositukset:

  1. School Data Sync (SDS) valmistui tammikuussa 2017. Sillä voidaan viedä koulu-, oppilas-, opettaja- luokka- ja kurssitiedot Azure AD:hen ja Office 365:een. Lue myös 4.5.2017 julkaistu SDS-tiedote.
  2. SDS:n käyttöönotto kannattaa tehdä kevään tai kesän 2017 aikana.
  3. Uusia Microsoft Classroom Preview -kokeiluja ei voi enää aloittaa, mutta vanhat Classroom Preview -tilat toimivat 31.7.2017 asti. Älkää luoko Classroom Preview -tiloja lukuvuoden 2017-2018 luokille ja kursseille.
  4. Microsoft Teams julkaistiin maaliskuussa 2017 ja  se on osa oppilaitosten Office 365 Education -palvelua. Microsoft Teamsin peruskäytön ilman luokkaominaisuuksia voi aloittaa, jos tietohallinto tai Office 365:n pääkäyttäjä on sallinut sen.
  5. Kun ”The new classroom experiences in Teams” valmistuu loppukesällä, niin nämä uudet ominaisuudet voidaan aktivoida SDS:n synkronoimiin luokkiin/kursseihin. Vaihtoehtoisesti opettaja voi luoda Teams-tilan itse omalle luokalleen/kurssilleen.

Tässä on alustava näkymä Teamsin tehtävienhallinnasta:

Teams_Assignments_Teacher-59088d2a28434-800x533

Lue lisää tiistaina julkistetuista oppimisen uutuuksista Microsoftin Uutishuoneesta.</a

One comment

Vastaa