Office haltuun vinkeillä!

Microsoft Office 365 sisältää tutut Word-, Excel-, PowerPoint- ja OneNote-sovellukset, jotka antavat oppilaille tehokkaat tiedonrakentamisen työkalut sekä valmistavat heitä työelämään. Office-sovellukset ovat maksutta käytössä opettajille ja opiskelijoille oppilaitoksissa, joilla on Microsoft-koulusopimus. Oppilaitoksilla on tärkeä tehtävä valmistaa oppilaita tulevaisuuden työelämään, joka digitalisaation myötä muuttuu vauhdilla – siksi opetuksen on tärkeä tukea Office-taitojen kartuttamista. Samalla ryhmätyöt sujuvat kätevämmin, ajankohtaiset tiedot ovat aina saatavilla ja opetus ei ole enää paikkaan sidottua.

Office on monelle tuttu, mutta harvempi tietää kaikista uusista ominaisuuksista, joita Office 365 on viime aikoina saanut. Office 365:han päivittyy jatkuvasti, ja uudet päivitykset sisältyvät tilaukseen maksutta. Uudet ominaisuudet auttavat esimerkiksi laatimaan selkeitä Word-raportteja ja upeita PowerPoint-esityksiä entistäkin helpommin ja hauskemmin. Nyt esittelyssä ovat ominaisuudet, joilla varmasti loistat ja hurmaat yleisösi.

Word-vinkit:

Word Mallit

Kaipaatko rakennetta raporttiin tai apua ansioluettelon tekemiseen? Office 365:n Wordin valmiilla malleilla pääset nopeasti alkuun ja teet näyttävää työtä. Tee hetkessä viimeistelty kalenteri, CV, raportti tai vaikkapa kutsu valmistumisjuhliin!

Katso ohjevideo mallien käyttöön:

Word yhteismuokkaus

Office 365:n suuri etu on yhdessä tekemisen vaivattomuus. Wordin yhteismuokkaustoiminnolla ryhmätyön tekeminen onnistuu helposti ja nopeasti vaikka ryhmän jäsenet olisivat eri paikoissa. Reaaliaikainen yhteismuokkaus mahdollistaa useamman käyttäjän samanaikaisen asiakirjan muokkauksen. Tällä toiminnolla saat nopeasti valmista yhdessä!

Katso ohjevideo yhteismuokkauksen käyttöön:

Wordin Älykäs haku

Office 365:n Wordissa on nyt käytettävissä älykäs haku, jolla voit tarkistaa faktat nopeasti poistumatta Wordista. Tämä nopeuttaa työskentelyä ja raportit valmistuvat käden käänteessä!

Katso ohjevideo älykkään haun käyttöön:

PowerPoint-vinkit

PowerPoint Suunnittelija

Office 365:n PowerPointin Suunnittelija sommittelee valitsemasi kuvat automaattisesti dioihin, joten sen avulla voit luoda ammattimaisia esityksiä käden käänteessä. Kun lisäät yhden tai useamman kuvan esitykseen, suunnitteluideat aukeavat automaattisesti näytön oikeaan kulmaan. Ainoaksi ongelmaksi jää valinnan vaikeus, sillä suunnitteluideat vain paranevat kuvia vaihdellessa ja eri kuvayhdistelmiä kokeillessa.

Katso ohjevideo Suunnittelijan käyttöön:

PowerPoint Muodonvaihdos

Office 365:n PowerPointilla voit luoda näyttäviä animaatioita helposti Muodonvaihto-siirtymällä. Muodonvaihdos diaesityksessä on hauska tapa esittää tietoa tai vaikkapa havainnollistaa opetusta ja hurmata yleisösi. Visuaalisesti ja liikkeen avulla katsojan huomio saadaan kohdistettua tärkeisiin asioihin tai niiden avulla voi esittää esimerkiksi monimutkaisia toimintoja selkeästi.

Katso ohjevideo Muodonvaihdoksen käyttöön:

PowerPoint Zoom

Herätä esityksesi eloon Office 365:n PowerPoint Zoomilla! Dian- tai sisällysluettelon zoomaustoiminnolla voit tehdä esityksestäsi dynaamisemman ja siirtyä siinä vapaasti haluamassasi järjestyksessä

Katso ohjevideot Zoomin käyttöön:

Excel-vinkit

Excel Karttakaaviot

Office 365:n Excelillä voit esittää maantieteellistä numerotietoa selkeästi kartalla. Tämä on oiva toiminto niin matematiikantehtävien havainnollistamiseen kuvan kautta kuin maantiedon tehtävien tarkempaan pureskeluun.

Katso ohjevideo karttakaavioiden käyttöön:

Lisää näppäriä Office-vinkkejä löydät täältä.

Tiedätkö mikä on oppilaitosten Office-etu? Hanki Office 365 maksutta.

Logot (002)

Microsoft-koulusopimusetuna henkilökunta ja oppilaat voivat ladata Officen maksutta 5 eri laitteeseen käyttöjärjestelmästä riippumatta: Android-, Apple- ja Windows-laitteille.

Kysy lisää: Marjaana Ajanto, kehityspäällikkö: a-maraja@microsoft.com

Vastaa