OneNoteen rakentui oppimispäiväkirja maatilatyöskentelystä

Järjestelmäasiantuntija Pekka Ouli Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta kertoo, miten viime kesänä OneNote Class Notebookiin rakennettiin oppimispäiväkirjaa Tarvaalan opetustilalta. OneNoteen rakentui viikkomuistiinpanot ja kuvat kätevästi ja tietoon on helppo palata myöhemmin. OneNote taipuu siis moneen! Jos haluat jakaa tarinasi blogissa siitä, mihin OneNote on omassa työssäsi tai opinnoissasi taipunut, kerro siitä meille: marianna.halonen@microsoft.com.

Pekan tarina:

Tarvaalassa Saarijärvellä on järjestetty maatalousalan koulutusta vuodesta 1867 lähtien. Tänä päivänä Tarvaalan mäellä toimivat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston luonnonvara- ja ympäristöala ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti.

”Oppimispäiväkirja on jo pitkään käytössä ollut opetusmenetelmä ja sen käyttö on vakiintunut Tarvaalan opetustilan kesätyöjakson yhdeksi menetelmäksi. Itse tila on ollut samalla paikalla melkein 150 vuotta. Opiskelijat hoitivat 5 kuukauden jakson ajan Tarvaalan opetustilan peltoja ja eläimiä ja suorittivat samalla myös valinnaisia opintoja. Testasimme UP Uusi oppiminen – uudet ympäristöt –hankkeessa OneNote Class Notebookia 2016 kesätyöjaksolla kymmenen opiskelijan ja 5 opettajan kesken.”

blogiin

”Käyttöä testattiin ennen kesätyöjakson aloittamista mobiililaitteilla, selaimella ja työpöytäsovelluksella. Johtuen työn luonteesta kuvien ottaminen tapahtui kätevimmin opiskelijoiden omilla puhelimilla. Päiväkirjan tekeminen liittyi äidinkielen valinnaiskurssin opiskeluun. Kuvassa esimerkki erään opiskelijan päiväkirjamerkinnästä.”

blogiin2

Opiskelijat myös miettivät, mitä kullakin viikolla olivat opiskelleet, tässä yksi esimerkki:

blogiin3

”Kun materiaalia tuli enemmän, huomasimme, että puhelinsovelluksen toiminta ei vastannut enää kasvavia tiedon jakamisen tarpeita, joten siirryimme työpöytäversioon. Työpöytäversio lataa tiedostot koneelle ja sisältää enemmän toimintoja. Kannattaa kuitenkin huomata, että vaikka käytössä olisi enemmän koneita, niin muokkaus kannattaa tehdä samalta koneelta juurikin synkronoinnin sujuvuuden takia.

Paperisiin oppimispäiväkirjoihin verrattuna OneNoten kuvat ja niihin liittyvät tekstit toivat erittäin hyvän lisän.  Opiskelijan itse tallentamien kuvien avulla opiskeltuihin asioihin on helppo palata myös myöhemmin.”

Ote opiskelijan palautteesta:

”Hommat oli mukavia ja opettavaisia vaikka tarvitsin apua työnjohtajilta. Luokkahenki taisi hieman parantua. Kesäjakso oli hauska, mukava ja opettavainen. Sitä aikaa tulee ikävä, se oli leppoisaa, mukavaa ja aika meni tosi nopeasti.”          

blogiin4               

Vastaa