Oppimisen muutos osana Microsoftin Suomen 100-vuotisohjelmaa

Suomi juhlii ensi vuonna 100-vuotista itsenäisyyttään. Uutisoimme perjantaina, että juhlavuoden kunniaksi Microsoft käynnistää useita hankkeita yhdessä kumppaneidensa kanssa kolmen pääteeman ympärillä:

  1. Innovaatioita oppimiseen ja uuden oivaltamiseen. Tulevat sukupolvet ovat yhteiskunnan kehityksen perusta. Koulutus ja yhtäläiset menestyksen mahdollisuudet kaikille ovat hedelmällinen maaperä uusille innovaatioille, ja rakentavat osaltaan Suomesta ja maailmasta tasa-arvoisempaa paikkaa elää.
  2. Ponnahduslauta startup-yhteisöille. Startupit ovat piristysruiske Suomen taloudelle. Ne haastavat vakiintuneiden yritysten toimintamallit uusilla ideoilla ja ketteryydellään, sekä luovat uutta liiketoimintaa, työpaikkoja ja kasvumahdollisuuksia.
  3. Rakentamassa huomisen työelämää. Suomalaiset ovat olleet eturintamassa ottamassa käyttöön uusia teknologisia innovaatioita ja työn tuottavuutta parantavia toimintatapoja. Nyt on aika arvioida työelämän tämänhetkisiä haasteita ja ottaa seuraava askel tulevaisuuden työpaikan kehittämisessä.

Innovaatioita oppimiseen ja uuden oivaltamiseen – Oppimisen Pohjantähti ja ARS17

Oppiminen vaatii luovuutta ja uuden oivaltamista, ja tiedonjanoa ruokkii parhaiten oppilaiden osallistaminen, kuten mahdollisuus luoda sisältöä eikä vain kuluttaa sitä. Microsoftilla on ollut merkittävä rooli uusien oppimistapojen omaksumisessa Suomessa jo usean vuoden ajan Oppimisen Pohjantähti -ohjelman kautta. Vuosien varrella oppimisen muutos on muun muassa Oppimisen Pohjantähden tuella laajentunut seitsemästä 28 kaupunkiin, ja satoja kouluja on päässyt perehtymään syväoppimiseen ja digitaalisten työkalujen rooliin opetuksessa sekä osallistumaan oppimisen tulevaisuuden kehittämiseen.

Oppimisen Pohjantähti huipentuu vuonna 2017 Sataan tositarinaan oppimisen muutoksesta. Tarinat tarkastelevat vaikutuksia, joita ohjelmalla on ollut niin opetuksen strategioiden kehitykseen kuntatasolla kuin opettajien ja oppilaiden työhön Suomessa. Lisäksi Oppimisen Pohjantähti kehittää ensi vuoden aikana yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa käytännön työkaluja digitalisaation tueksi sekä koulujärjestelmän että yksittäisten koulujen tasolla.

Taiteen ja teknologian välinen sidos on usein niin tiivis, että raja fyysisen ja digitaalisen välillä hämärtyy. Osana Suomi 100 -juhlavuoden luovuuden teemaa Microsoft on vuonna 2017 Kiasman nykytaiteen museon ARS17 Hello World! -näyttelyn pääyhteistyökumppani. Microsoft tarjoaa museokävijöille ainutlaatuisia kokemuksia ja mahdollisuuksia luoda yhdessä digitaalista taidetta. Näyttelyn osana järjestetään muun muassa koululaisille suunnattuja virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä Minecraft-työpajoja, design-hackathoneja sekä yhdistetyn todellisuuden HoloLens-demoja, jotka haastavat kävijöiden luovuuden rajoja.

Lue koko uutinen

 

Vastaa