Microsoft haastaa suomalaiset koodaamaan Minecraft Hour of Code -tutorialin avulla

Microsoft ja non-profit-järjestö Code.org julkaisivat ilmaisen Minecraft Hour of Code-tutoriaalin osana 5. joulukuuta alkavaa Computer Science Education -viikkoa. Viime vuotisen tutoriaalin suoritti yli 30 miljoonaa nuorta ympäri maailmaa.

Microsoft on mukana maailmanlaajuisessa Hour of Code -hankkeessa, jonka tavoitteena on innostaa nuoria tutustumaan koodaamiseen ja luovaan ongelmanratkaisuun tietotekniikan avulla. Hankkeen takana on non-profit-järjestö Code.org. Hour of Codea varten on yhdessä Minecraft: Education Editionin tekijöiden kanssa suunniteltu tunnin mittainen Minecraft Designer-koodaustutoriaali.

Tutoriaalin tarkoitus on opettaa nuorille koodauksen perusteita tutussa ja innostavassa Minecraft-ympäristössä. Se antaa käyttäjän rakentaa pelistä oman versionsa omilla säännöillään ja oppia samalla koodaamisen perusteita, logiikkaa, ohjelmoinnillista ajattelua ja ongelmanratkaisua. Tutoriaali on suunniteltu nuorille kuudesta ikävuodesta ylöspäin.

”Yhteistyömme Code.org-järjestön kanssa jatkuu tänä vuonna. Tavoitteenamme on tehdä tietojenkäsittelytieteestä tutumpaa miljoonille nuorille ympäri maailmaa”, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella toteaa kansainvälisessä lehdistötiedotteessa. ”“Minecraft-sukupolvi” innoittaa minua ja meitä – se ei miellä pelaavansa tietokonepeliä vaan rakentavaa mielikuvituksensa tuottamia maailmoja. Tämä sukupolvi on se, joka kuvittelee ja luo meidän kaikkien tulevaisuuden ja me haluamme antaa siihen parhaat mahdolliset eväät valjastamalla heidät loogisella ja ratkaisukeskeisellä ajattelulla.”

5. joulukuuta alkavalla viikolla Microsoft haastaa yhteistyökumppaninsa ja suomalaiset ICT-yritykset mukaansa tärkeään työhön innostamaan suomalaisia opettelemaan ohjelmoinnin ja koodauksen perusteita Minecraft Designer -tutoriaalin avulla. Lisäksi olemme haastaneet suomalaisia kouluja käyttämään yhden oppitunnin viikon aikana Minecraft Designer -tutoriaalin tekoon. Haastetta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #HourofcodeFI.

Kokeile Minecraft Designer Hour of Code-koodaustutoriaalia täällä: http://bit.ly/EduCraft

Lisätietoja:

Lisätietoja Code.org-järjestöstä: https://www.Code.org

Lisätietoja Minecrafin käytöstä koulutustarkoituksissa: http://education.minecraft.net

Lisätietoja Microsoftin osallistumisesta hankkeeseen:

Satu Huotari

Government Affairs Consultant, Microsoft Finland

+358 40 688 5269

hour_code_2016_screenshot

2 comments

Vastaa