#OppiminenNYT-demopiste Oppimisen Fiestassa 1.-2.11.

Moderni oppimisympäristö rakentuu Oppimisen Fiesta -tapahtumaan 1.-2.11. – demoalueella kuudesluokkalaiset opiskelevat uuden opetussuunnitelman mukaisesti ilmastonmuutokseen liittyviä asioita. Projekti on osa Oppimisen Pohjantähti- ohjelman Deep Challenge -haastetta, jossa oppilaat ympäri maailman ideoivat ratkaisuja ilmastonmuutoksen haasteisiin.

KILPAILU
Miltä #OppiminenNYT näyttää teillä? Postaa kuva* teidän koulun tämänhetkisestä oppimisesta ja voit voittaa Lekolarin, Lenovon ja Tilassa Oy:n huippupalkintoja! Lue kilpailuehdot täällä: www.lekolar.fi/kilpailuehdot  Kilpailuaika 28.10.-7.11.2016.

*Ota kuva miltä oppiminen näyttää teillä juuri nyt ja laita se Instagramiin tai Twitteriin tunnisteilla #OppiminenNYT ja #OPS2016. Lekolar arpoo kaikkien kuvien laittaneiden kesken kaksi palkintopakettia, jotka molemmat sisältävät yhden UPis1-tuolin, yhden Lenovo Yoga Pro 3 -projektoritabletin sekä Tilassa Oy:n Osallistavan oppimistilasuunnittelun lähtötilanteen kartoituksen. Kirjoitathan kommentteihin, mikä koulu osallistuu arvontaan. Yhden palkintopaketin arvo on n. 1100 €.

Lue lisää demopisteestä: www.oppiminennyt.fi

OHJELMA

Näet demopisteellä Veranda 2:ssa asiantuntijoiden haastatteluja oppilaiden toteuttamana. Näet myös, miten oppijat tuottavat  oppimansa asiat luokan yhteiseen sähköiseen OneNote-vihkoon. Voit seurata sähköiseen vihkoon syntyneitä tuotoksia osaston seinältä. Oppijoiden laaja-alaiset osaamisen taidot,  ongelmanratkaisutaidot, digitaidot ja tiimityötaidot kehittyvät. Tule seuraamaan esimerkiksi , kun oppilaat haastattelevat asiantuntijoita ilmastonmuutokseen liittyen: 

Tiistai 1.11.
Noin klo 9.40 Presidentti Tarja Halonen: Ilmastonmuutos ja maapallon kestävä kehitys
14:35 Tulevaisuudentutkija Ilkka Halava: Miten uusi teknologia auttaa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä?

Keskiviikko 2.11.
9:55 Meteorologi Pekka Pouta, Foreca: Sääilmiöt ja ilmastonmuutos
14:35 Projektipäällikkö Mira Soini-Nordström, HSY:n Ilmastoinfo: Mitä me jokainen voimme tehdä ilmastomuutoksen hillitsemiseksi? 

Keskustele sosiaalisessa mediassa:
#OppiminenNYT
#OppimisenFiesta

DEMOPISTEEN WORKSHOPIT

Microsoftin workshop Ti 1.11. klo 12.45-14.15:  O365:n käyttö opetuksessa

Workshopissa tutustutaan o365:n käyttöön opetuksessa. Kouluttajina toimivat oppimisratkaisujen asiantuntija Timo Hänninen, ICT-ohjaaja Risto Lauri ja pedagoginen asiantuntija Marianna Halonen.

Lekolar ja Tilassa Oy workshop: Vanhat tilat, uudet tarpeet -ratkaisutyöpaja Ti 1.11. klo 15.45-17.15

Oppimistiloja suunnitellaan usein omana kokonaisuutenaan ja eri tahojen toimesta kuin tiloissa tapahtuvaa pedagogista toimintaa sekä oppimisessa hyödynnettävää tietotekniikkaa. Monialaisella näkemyksellä suunnitteluprosessissa uuden opetussuunnitelman tavoitteisiin päästään varmemmin. Työpajassa tilasuunnittelua lähestytään kokonaisuus huomioiden.

DEMOPISTEEN PUHEENVUORO
Ke klo 13.15-15.00 aikana Kati Tiaisen puheenvuoro Finlandia-salissa: Tiede ja teknologia tarvitsee tyttöjä
Lisätietoja tapahtumasta: www.oppimisenfiesta.fi

Tapahtuma on kaikille maksuton.

Oppimisen Fiestan järjestää Helsingin opetusvirasto yhteistyössä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa osana Koulutuksellista tasa-arvohanketta, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Oppimisen Fiesta järjestetään Finlandia-talossa 1.-2.11.2016.

Finlandia-talon katuosoite: Mannerheimintie 13 e, 00100 Helsinki

Sisäänkäynti: Mannerheimintien puolella ovet M4/K4

Rekisteröidy tapahtumaan täällä

Aukioloajat:
1.11.2016 Klo 9-18
2.11.2016 Klo 9-17.30

Vastaa