Miten teknologia tukee uuden OPSin toteuttamista?

OPS2016 ja digitalisaation mahdollisuudet

Opetussuunnitelmat perusopetukseen ja lukioihin uudistuivat elokuussa 2016. Niissä on lähdetty painottamaan tietojen oppimisen lisäksi 2000-luvun taitojen osaamista, kuten työelämätaitoja, digiajan kansalaisuustaitoja ja koodaamista. Lukioissa myös sähköiset ylioppilaskirjoitukset ajavat koko lukion digitalisaatiota eteenpäin. Digitalisaatio luo paljon mahdollisuuksia, mutta samalla se vaatii kunnilta uudenlaista osaamista ja kykyä toteuttaa erilaisia oppimisympäristöjä ja palveluratkaisuja.

Digitalisaation muutoksessa pedagogiset ratkaisut on kiteytetty yksinkertaisiin asioihin: sähköiset vihkot, digitaalisen kynän ja uusien laitteiden hyödyntäminen, sisällön rakentaminen ja jakaminen, sekä OneNotella työskentely ovat esimerkkejä innovatiivisista ratkaisuista, joita tulevaisuuden kouluissa hyödynnetään yhä enemmän.

Mitä käytännössä?

NET Forumissa 15.-16.9. Pääsee näkemään käytännössä, miltä uuden OPSin mukainen oppiminen modernissa opiskeluympäristössä näyttää. Osastolla kuudesluokkalaiset tekevät yrittäjien haastatteluja Skypellä, puhelimitse ja osastoilla livenä. Näet myös, miten oppijat tuottavat oppimansa asiat luokan yhteiseen sähköiseen OneNote-vihkoon. Voit seurata sähköiseen vihkoon syntyneitä tuotoksia osaston seinältä. Uudessa oppimisessa yhdistyvät näin oppijoiden laaja-alaiset osaamisen taidot, työelätaidot ja yrittäjyys, digitaidot ja tiimityötaidot.

Tapahtumassa voi seurata esimerkiksi näitä Skype-haastatteluja:

Torstaina 15.9.

Klo 12:30 Kehitysjohtaja Mikko Setälä, Rovio – Angry Birds -elokuvan synty

Klo 15:00 Yrittäjä Anniina Isokangas, PaaPii Design – Persoonallisiin lastenvaatteisiin erikoistunut verkkokauppa

Perjantaina 16.9. Klo 10:45 Markkinointiviestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi, Lappset

Lisäksi Perjantaina 16.9. Klo 14.00 Kati Tiaisen puheenvuoro: Oppimisen muutos ja digitalisaatio

kati-quote

Tutustu osastoon ja osta liput tapahtumaan: www.oppiminennyt.fi

Office 365 uuden OPSin tukena

Lue Office365:sta
Maksuton Office 365 Opettajille ja Opiskelijoille
Office 365 -50% Vastavalmistuneille

Microsoft Office kulkee mukana koulusta työelämään

Office-sovellukset ovat yleisimpiä opetuksessa käytettäviä sovelluksia. Ne antavat oppilaille tehokkaat tiedonrakentamisen työkalut sekä valmistavat heitä työelämään. Office 365 mahdollistaa tämän päivän taitoja tukevat työskentelytavat myös kouluissa. Office-sovellukset ovat työnantajien yleisesti käyttämiä ja niiden käyttötaitoja arvostetaan.

OneNote

Digitaalinen muistikirja, OneNote, mahdollistaa tiedon koostamisen yhteen paikkaan, ja tietojen lisäämisen siihen kaikissa tilanteissa, koulussa ja kotona. Tieto säilyy vihossa ja siihen voidaan palata koulussa oppitunneilla. Usean sadan sivun fyysistä vihkoa on raskasta kantaa mukana, mutta digitaalinen muistikirja joka voi sisältää usean sadan sivun edestä tekstiä, kulkee mukana kaikkialle.

Lue lisää OneNotesta
Katso, miten OneNote tukee oppimista Torkinmäen koulussa:

Skype in the Classroom / Mystery Skype

Neljä tapaa tuoda maailma luokkahuoneeseen Skypen avulla:
1. Skype-tunnit
Valmiita oppitunteja maailman johtavilta asiantuntijoilta.
2. Mystery Skype Suosittu maailmanlaajuinen arvauspeli, jossa opitaan maantiedosta, kulttuureista ja niiden eriäväisyyksistä sekä siitä, miten eri puolilla maailmaa eletään.
3. Virtuaaliset luokkaretket Vie luokkasi seikkailulle poistumatta luokkahuoneesta. Vieraile huippuasiantuntijoiden luona ympäri maailmaa!
4. Vierailevat puhujat Satoja vapaaehtoisia puhujia, lukuisista eri aiheista.

Lue blogiteksti: Kokemuksia Mystery Skypestä Metsokankaan koulusta

Liity opettajayhteisöön ja verkostoidu!

Sway
Laadi interaktiivisia raportteja, esitelmiä ja tarinoita www.sway.com

Yammer
Luo oppilaitokselle oma sisäinen verkko www.yammer.com

OfficeMix
Tee PowerPointeistasi interaktiivisia videoita www.officemix.com

 

Vastaa