Minecraftista uusi versio opetuskäyttöön

Eilen julkaistussa blogitekstissä kerrottiin, että Lontoon BETT Show -tapahtumassa julkistetaan tällä viikolla uusi väline oppimisen digitalisointiin – Minecraft: Education Edition. Suosittu Minecraft-peli tulee saamaan opetuskäyttöön oman versionsa, mikä lisää valtavasti mahdollisuuksia oppimisen pelillisyyden kehittämiseen. Yli 100 miljoonan pelaajan Minecraft on ollut viime vuosien suosituimpia pelejä maailmalla. MinecraftEdu on käytössä jo yli 7 000 luokkahuoneessa yli 40 maassa.

Minecraftin hyödyntämisestä laajemmin oppimisessa on saatu esimakua myös Hour of Code -viikon Minecraft -tutorialin avulla. Tämä maksuton sovellus on antanut oppilaille mahdollisuuden tutustua ohjelmointiin tutuilla Minecraft-työkaluilla.

Mutta mitä seuraavaksi? Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa oppia. Oppimisen on tultava lähemmäs ihmisten henkilökohtaisia oppimistapoja. Oppiminen on myös sosiaalista toimintaa ja sen on tarjottava yhteisöllisiä elementtejä. Sen vuoksi tarvitsemme teknologioita, joiden avulla oppimisesta tulee jokaiselle henkilökohtaisesti parhaiten toimivaa.

Minecraft: Education Edition on seuraava askel opettajille. Se tulee ilmaiseen koekäyttöön ensi kesänä ja tarjoaa luovan leikkikentän, jossa itse tekemällä ja kokeilemalla voi rakentaa oppitunnin mistä vain. Opettajat saavat käyttöönsä uusia ominaisuuksia, joiden avulla he voivat toimia entistä yhteisöllisemmin oppilaidensa kanssa ja lähteä hyödyntämään pelillisyyttä täysipainoisesti oppimisessa.

Minecraft: Education Editionia kehitetään edelleen opettajaryhmän palautteen pohjalta kevään aikana osoitteessa http://education.minecraft.net. Lisäksi avataan kansainvälinen Minecraft -mentoriohjelma, jossa sitä käyttävät voivat jakaa kokemuksiaan uusien käyttäjien kanssa. Näitä kansainvälisiä resursseja voivat myös suomalaiset opettajat vapaasti hyödyntää.

Minecraft: Education Editionia tullaan Suomessa kehittämään yhteistyössä Microsoftin Innovative Educator Expert -Suomen verkoston kanssa. Lue lisää Twitterissä tunnisteella #MIEExpert.

 

Vastaa