Microsoft Innovative Educator Experts

Marraskuussa valittiin uusia opettajia Microsoftin Innovative Educator Experts (MIEE) -ohjelmaan. Suomesta on mukana globaalissa opettajaverkostossa kaikkiaan 33 opettajaa. Viime vuonna ohjelmaan liittyneet Piia Martikainen ja Raisa Salin Torkinmäen koulusta Kokkolasta kuvaavat kokemuksiaan näin:

”Vuosi sitten päästyämme MieExpert –ohjelmaan mukaan oli pää ensimmäisen parin kuukauden ajan vähän pyörällään. Emme tienneet mikä meitä odottaisi ja mitä meiltä odotettaisiin. Alku tuntui sekavalta yrittäessä ”roikkua” eri medioissa ja selvitellä milloin mikäkin webinaari oli ja milloin ja miten niihin kirjautuisi. Parin kuukauden totuttelun jälkeen meistä tuli rutinoituneita sosiaalisen median käyttäjiä ja webinaareihin kirjautuminenkin sujui ongelmitta. Näistä medioista saimme hyviä ideoita omaan opetukseen ja vahvistusta omaan teknologian käyttöön opetuksessa.
Vuosi on tuonut tulleessaan uusia kontakteja ympäri maailmaa. Osa näistä kontakteista luotiin opettajatapaamisessa Seattlessa, johon saimme kunnian osallistua huhtikuun lopussa 2015. Oppilaatkin ovat päässeet näistä kontakteista hyötymään. Olemme olleet Skype-yhteydessä esim. Etelä-Afrikkaan ja Kreikkaan. Muunlaista yhteistyötä olemme tehneet Israeliin ja useaan Aasian maahan. Nämä ovat olleet esimerkiksi jaettuja OneNote-kirjoja ja Office-Mix –esityksiä.
Nyt olemme innolla aloittamassa toista vuotta MIEExperttinä ja jännityksellä odotamme mitä kaikkea uutta vuosi tuo tulleessaan. Jos vertaamme vuoden takaisiin tunnelmiin, olo on nyt varmempi, koska muut MIEExpertit ovat ”saaneet kasvot”: heidän kanssaan on jutellut, työskennellyt ja heihin on päässyt tutustumaan paremmin. Viime vuosi opetti meille myös sen, että olemme omassa opettajuudessamme ajan hermoilla ja me suomalaiset opettajat saamme olla ylpeitä koulutuksestamme ja ammattitaidostamme.”

Vastaa