Teknologia pedagogisena ja oppilaskeskeisenä työvälineenä

Nykyaikainen teknologia on muuttanut opettajan ja opiskelijan arkea, sillä opiskelu voi tapahtua missä ja milloin vain. Opiskelu voi tapahtua kännykällä tai tabletilla vaikkapa koulumatkalla bussissa, kirjastossa tai perheen lomamatkalla. Tämä edellyttää sopivia työvälineitä, kuten kannettavaa tietokonetta tai tablettia sekä  verkkoyhteyksiä.

Katso sopivia opiskelijalaitteita täältä.

Pilvipalveluiden avulla oppimateriaalit ovat koko ajan saatavilla ja Microsoftin Office 365-palveluiden avulla tehtäviä voi tehdä vaikka kirjastossa tai bussissa. Langattomassa ympäristössä materiaalit on helppo päivittää sähköiseen muistikirjaan OneNoteen, jolloin työskentely ilman verkkoa sujuu helposti.

Opettajan rooli on myös muuttunut nykyaikaisten välineiden myötä. Opettajasta on tullut oppimisen mahdollistaja, jonka tehtävä on tukea erilaisia opiskelijoita ja heidän kiinnostuksen kohteitaan. Edelleenkin opettajan on ratkaistava, miten pedagogiset tavoitteet saavutetaan ja kuinka oppimisen tuloksia voidaan parantaa. Tässä erilaiset välineet, kuten Smart-taulut ovat avuksi.

Digitaalisten oppimateriaalien käyttäminen on myös erittäin oppilaskeskeistä.  Opiskelijat kysyvät itsenäisesti kysymyksiä ilmiöihin liittyen ja miettivät, mistä tietoa haetaan ja miten kysymyksiin vastataan. Yhdessä tekeminen korostuu ja asioiden esittämiseen toisille voidaan käyttää erilaisia sovelluksia, kuten Sway ja Office Mix. Yhdessä tekemistä harjoitellaan  työstäen aihekokonaisuuksia ja materiaaleja esim. opintomatkalta yhteistoiminnallisesti.

Heräsikö sinulle kysymyksiä? Voit laittaa kysymyksesi oppilaitostiimille tällä lomakkeella, vastaamme mahdollisimman pian.

Vastaa