Minecraft-tutorial & liity mukaan Hour of Code-viikolle 7.-13.12.!

7.-13.12.2015 vietetään maailmanlaajuista Hour of Code –viikkoa. Viikon tavoitteena on kannustaa mahdollisimman monia kokeilemaan koodaamista. Tämän vuoden Hour of Code –viikko konkretisoituu Microsoftin, Mojangin ja Code.org sivuston yhdessä kehittämään Minecraft-tutorialiin. Minecraft-tutorial perustuu suositun Minecraft-pelin henkilöihin, peli-ideaan ja ympäristöön. Tutorialissa päästään liikkumaan, rakentamaan, kaivamaan ja seikkailemaan Minecraft-maailmassa samalla oppien koodaamaan helposti käytettävien koodausblokkien avulla. Minecraftin pelisuunnittelijat ovat kehittäneet tutoriaalin yhteistyössä Code.org-sivuston ja Microsoftin kanssa juuri Hour of Code –viikkoa varten. Minecraft-tutoriaali on käytössä ilmaiseksi ja se on saatavilla muun muassa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

2.12. järjestettiin opettajille webinaari siitä, miten tutorialia voi käyttää oppitunneilla. Webinaarissa käydään läpi, mikä on Hour of Code, mikä on Minecraft –tutoriaali ja esitellään välineet siihen, miten siitä voi tehdä helpon ja hauskan oppitunnin eri ikäisille opiskelijoille.

 Katso Hour of Code –webinaarin tallenne alta 

Esitysmateriaali (pdf)
Hour of Code Webinaari

 

One comment

Vastaa