Global Educator Exchange – E2

Antoisa ja mieltä avartava viikko Seattlessa 28.4.-1.5.2015

MS

Viisi suomalaista MIEExperttiä (Microsoft Innovative Educator Esxpert), -Risto Lauri, Jaana Hekkanen, Päivi Luukkonen, Raisa Salin ja Piia Martikainen- suuntasivat Tyynenvaltameren rannalle Seattleen Redmontiin osallistumaan Microsoftin järjestämään Global Forumiin. Tapahtuma käsitteli teknologiaan opetuksessa ja sen mahdollisuuksiin ja kuinka opettajat käyttävät eri työkaluja hyväkseen opetuksessaan. Osallistujia oli noin 280 eri puolilta maailmaa, 80 eri maasta.

Päivien teemana oli ”courage, bravery ja leadership”. Sitä toivat esille monet keynote-puhujat (Anthony Salcito, Ziauddin Yousafzai ja Angela Maiers). He olivat innostavia ja taitavia voimaannuttamaan kuulijansa.

Bravery

Jokainen MIEExpert esitteli oman ”learning activiteettinsa” toisille osallistujille. Aluksi hieman jännitti, mutta pian huomasi, kuinka helppoa esitteleminen on, kun asiansa osaa ja siitä on innostunut. Jokaiselle oli myös mahdollisuus käydä tutustumassa toisten tekemiin projekteihin. Samanlaisia projekteja kouluissa tehdään ympäri maailmaa. Erona huomasimme, että maailmalla projekteilla yritetään saada (ja saadaan) jotain konkreettista aikaan; autetaan esim. puhtaan juomaveden saamisessa.

Päivien suurin ponnistus oli suunnitella pienryhmässä toteuttamiskelpoinen projekti. Ryhmät koostuivat kirjaimellisesti eri puolilla maapalloa asuvista ihmisistä. Yhteinen kieli löytyi vähintään translaattorin avulla. Oli antoisaa keskustella toisten opettajien ja kouluttajien kanssa. Huomasi ajattelun eroja ja yhtäläisyyksiä. Niistä joutui keskustelemaan, jotta koko ryhmä ymmärsi asiat samalla tavalla. Ryhmät saivat kasaan hienoja projekteja –osa varmasti toteutetaankin.

Koko tapahtuman yksi hienoimmista anneista oli luodut kontaktit. Tutustui uusii ihmisiin, vaihdettiin yhteystietoja ja sovittiin yhteisistä projekteista. Oli mukava huomata, kuinka samanlaiset tavoitteet kaikilla kouluttajilla on huolimatta asuinpaikasta.

Award

Päivät huipentuivat suureen palkintojenjakotilaisuuteen ja illallisgaalaan. Kaikkien oli helppo hymyillä, sillä jokainen selvisi päivien haasteista, jokainen varmasti koki jotain syvällisempää, jokainen oppi varmasti jotain uutta teknologiasta. Parhaat ryhmätyöt palkittiin, mutta pitää muistaa, jokainen tähän tapahtumaan osallistunut oli voittaja!
                                                           Pia Martikainen ja Raisa Salin, Torkinmäen koulu, Kokkola

 

Vastaa