Corinth Classroom

Corinth

Ollessani mukana Microsoftin Expert Educator -ohjelmassa tutustuin Corinth Classroom -sovellukseen, joka avasi silmäni uusien opetusohjelmien osalta. Kyseinen ohjelma on äärimmäisen helppokäyttöinen ja pohjautuu erilaisten asioiden (biologia, anatomia, geologia yms.) 3D-mallinnuksiin, jotka helpottavat huomattavasti erilaisten vaikeiden käsitteiden opettamista. W8 tableteilla näitä malleja voi pyöritellä ja zoomailla haluamallaan tavalla. Niin opettajat kuin oppilaatkin löytävät uusia innostavia tapoja tutkia asioita tämän ohjelman avulla.

Itse olen aloittanut oppilaiden kanssa projektin, jossa oppilaille opetetaan Classroomia käyttäen tietty asia biologian tunneilla. Jatkossa oppilaat sitten kirjoittavat oppimansa pohjalta sadun, jonka he kuvittavat samaa ohjelmaa käyttäen Powerpointiin. Kuvien siirtäminen Classroomista Powerpointiin käy erittäin helposti Microsoftin lisäosien avulle, eli turhaa leikkaa/liitä työskentelyä ei tarvitse tehdä. Kun oppilaat ovat kuvittaneet tarinansa he luovat OfficeMix -lisäosaa käyttäen ääniraidan tarinalleen. Kyseisellä Classroomin lisäosalla myös Powerpoint -opetusmateriaalien luominen käy tosi helposti.

Lisäksi olemme aloittelemassa yhteistyöprojektia amerikkalaisen koulun kanssa, jossa koulumme oppilaat yhdessä amerikkalaisen koulun oppilaiden kanssa toteuttavat ryhmätyön, jossa käytetään kyseistä Corinth Classroomia.

Ohjelma toimii W8 -tableteissa ja tietokoneissa. Suosittelen tutustumaan ohjelmaan.

Janne Männikkö, kielten opettaja, Metsokankaan yhtenäiskoulu, Oulu

Vastaa